Haal meer uit uw geld met Startpunt Geldzaken

Algemeen

Komt u geld tekort aan het einde van de maand? Of heeft u juist geld over? Of heeft u geen goed overzicht over uw financiën? Of maakt u zich zorgen om uw financiën? Het geeft allemaal onrust. GR de Bevelanden is aangesloten bij Startpunt Geldzaken van het Nibud. Deze website is een handig startpunt waar u voor uw eigen situatie tips kunt krijgen over geld. Tips om minder uit te geven bijvoorbeeld. Of tips om uw inkomsten te verhogen. Dat is mooi meegenomen!

In 4 stappen grip op uw financiën

Stap 1: Uw administratie op orde. Open uw e-mail dagelijks. Reageer op brieven en print uw digitale facturen uit. Orden uw belangrijke post in een (digitale) map met tabbladen.

Stap 2: Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Gebruik een kasboek om uw inkomsten en uitgaven bij te houden. Als u een overzicht (begroting) maakt, weet u meteen of u iedere maand uitkomt.

Stap 3: Krijg inzicht in uw inkomsten en uitgaven. U heeft nu alles op een rijtje gezet. Trek dan alle uitgaven af van alle inkomsten. Nu weet u of u per maand genoeg geld heeft.

Stap 4: Maak keuzes. Komt u geld tekort? Kijk waarop u kunt bezuinigen en hoeveel u daarmee bespaart.

Overzicht geldplannen

Op Startpunt Geldzaken GR de Bevelanden kan iedereen goede tips krijgen. Dit startpunt is er voor alle inwoners en het biedt verschillende geldplannen.

Persoonlijk Geldplan 'Kom uit de geldzorgen'
Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Dan kan het persoonlijk plan 'Kom uit de geldzorgen' u helpen. Door met dit plan aan de slag te gaan, krijgt u een beter overzicht. U krijgt tips wat u moet doen zodat u weer uitzicht heeft op een toekomst zonder geldzorgen.

Heeft u extra hulp nodig? Medewerkers van GR de Bevelanden kunnen u helpen. Daarnaast kunnen vrijwilligers van maatschappelijke organisaties zoals SMWO, Vrijwilligershuis Borsele u helpen met uw administratie.

Persoonlijk geldplan 'Beter rondkomen'
Wilt u dat uw inkomsten en uitgaven beter in evenwicht zijn? Dat er niet meer geld uitgaat dan er binnenkomt? Gebruik dan het persoonlijk plan 'Beter Rondkomen'. Het helpt u om vaker geld over te houden.

Persoonlijk geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen'
Heeft u juist geld over? Vul dan het persoonlijk plan 'Sparen, Aflossen of Beleggen' in. Hiermee ziet u wat voor u goede keuzes kunnen zijn als het om uw geld gaat. Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een overzichtelijk verslag.

Persoonlijk geldplan 'Rondkomen met kinderen'
Heeft u moeite uw kinderen te geven wat ze nodig hebben? Wilt u weten welke regelingen er zijn? Dit geldplan helpt u op weg.

Persoonlijk geldplan 'Studie (klein)kinderen'
Wilt u geld opzij zetten voor de studie van uw (klein)kind? Het geldplan Studie (klein)kind is er voor ouders en grootouders die sparen voor de studie van hun (klein)kind. Zo helpt u hoge studieschulden te voorkomen.

Persoonlijk geldplan 'Bijna 18 jaar'
Als je 18 jaar wordt, verandert er veel. Ook als het op geldzaken aankomt. Je moet nu bijvoorbeeld zelf je ziektekostenverzekering regelen. Het geldplan ‘Bijna 18?‘ zet de financiële zaken die je moet regelen op een rijtje. Tip: vul het geldplan twee maanden voor je achttiende verjaardag in. Het kan soms even duren voordat iets geregeld is.

Persoonlijk geldplan 'Pensioen'
Wilt u geld opzij zetten voor uw pensioen? Bekijk de tips en bepaal wat u moet doen om uw pensioen goed te regelen. 

Persoonlijk geldplan 'ZZP'
Bent of wordt u zzp'er? Dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Met dit geldplan krijgt u tips voor uw situatie.

Geldplan 'Statushouders'
Als u net in Nederland woont, kan het moeilijk zijn om alle regelingen te begrijpen. Het geldplan Statushouders geeft u en uw begeleider meer inzicht. Het helpt om uw geldzaken op orde te krijgen en te houden.

Over Startpunt Geldzaken

Het Startpunt Geldzaken is een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis, Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de Financial Planning Standard Board, Nederland (FPSB). GR de Bevelanden is partner.

Het Nibud biedt nog meer mogelijkheden en tips om u te helpen met uw financiën. Kijk hiervoor op de website van het Nibud.